top of page

Mindig veszekszel a pároddal? 5 szokás, melyről le kell szoknod!


Nagyon gyakran veszekszel a pároddal jelentéktelen dolgokon, és emiatt mindig állandó a feszültség köztetek? Nem telik el egy hét anélkül, hogy valamin össze ne vesznétek? Egyes párkapcsolatokban a veszekedés természetes és mindennapos dolognak számít, azonban hosszútávon a túl sok veszekedés vagy vitatkozás sem tesz jót a párkapcsolatnak.

Ha te is gyakran vitatkozol a pároddal, a legfontosabb dolog, amit tehettek, hogy megszabjatok pár feltételt a párkapcsolatotokra vonatkozóan és megpróbáljátok közös nevezőre jutni. Ez azt jelenti, hogy első sorban a saját viselkedésmódotokra kell figyelnetek. Nagyon sok pár csak unalomból veszekszik, azonban ha megtanuljátok, hogy inkább a saját viselkedésetekkel foglalkozzatok, akkor majd kevesebbszer jut eszetekbe a veszekedés. Elemezzétek ki a párkapcsolatotokat és azokat az okokat, ami miatt vitatkozni szoktatok, majd ezután próbáljátok megoldani a problémákat.

Alábbi cikkünkben felsoroljuk azt az 5 dolgot, ahol hibázol, amikor veszekszel a pároddal:

1. Benne ragadsz a konfliktusban!

Nagyon nehéz a veszekedéstől való elhatárolódás, azonban párkapcsolati szakértők szerint, ha mindig veszekszel a pároddal, akkor mindenképp tenned kell annak érdekében, hogy felhagyj ezzel a szokásoddal. Akárcsak egy párkapcsolathoz, egy veszekedéshez is mindig két emberre van szükség. Azonban egy ember is elegendő ahhoz, hogy véget vessen egy vitának, vagy akár egy párkapcsolatnak is. Ha egy konfliktust nem folytatsz többet, akkor előbb-utóbb a másik félnek sem lesz kivel vitatkoznia.

2. Túl komoly vagy!

Egy egyszerű vicc rögtön meg tudja változtatni egy konfliktus kimenetelét. Bármikor tompíthatod a feszültséget humorral – mondják a párkapcsolati szakértők. Ezáltal, ha nagyon sokat veszekszel a pároddal, legközelebb jusson eszedbe az, hogy egy jó viccel bármikor hatástalaníthatod őt a komoly indulataitól.

3. Túl sokáig ragaszkodsz a témához!

Ha úgy érzed, majdnem újból kirobban egy új konfliktus, változtass témát. Ha pedig a párod mégis folytatná a vitatkozást, mondj neki annyit, hogy számodra unalmas ez a vitatkozás, és helyette inkább találjatok valami érdekes tevékenységet együtt.

4. Nem kérsz bocsánatot!

Ha úgy érzed, mindig veled bánnak igazságtalanul, ne is csodálkozz azon, hogy folyton veszekszel a pároddal. Ha úgy érzed, párodnak nincs igaza, persze, hogy nem hazudhatsz neki és megmondod azt, amit gondolsz. Azonban, ha igazán bánod azt, hogy állandóan veszekedtek, kérj tőle bocsánatot. Nem lesz világvége azzal, hogy bocsánatot kérsz tőle, és ez a gesztus sokat segíthet a kapcsolatotokon a jövőben is. A bocsánatkérés hatástalaníthatja őt és akár arra is késztetheti, hogy ő is bocsánatot kérjen.

5. Nem hagyod el a veszekedés helyszínét!

Párkapcsolati szakértők szerint a legjobb dolog, amit tehetsz akkor, ha sokat veszekedtek a pároddal az az, hogy minél többször elmenjetek együtt sétálni, vagy vacsorázzatok étteremben, vagy akár sportoljatok együtt valamit, bármit tehettek, csak távol legyetek attól a helyszíntől, ahol általában veszekedni szoktatok. Ha a veszekedés helyszínét elhagyva olyan helyekre mentek, ahol jól fogjátok érezni magatokat és ahol mindketten kikapcsolhattok, mindkettőtök gondolkodása ki fog tisztulni.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page