top of page

A komolyzene fenegyerekei 2018 januárjában ismét Magyarországon!

Jó hírünk van, a már jól ismert vonósnégyes hamarosan visszatér, hogy újra kezelésbe vegye a nevetőizmainkat! A komolyzene Monty Pythonjaként elhíresült MozART Groupelőadását tavaly hatalmas ováció fogadta. Előadásaikon teljes telt ház, naponta közel kétezer boldog, vidám ember köszöntötte dübörgő tapssal a négy úriembert.

Aki esetleg még nem tudná, mire számítson, annak ízelítőként annyit mondanánk, hogy múzsájukat, Mozartot finom iróniával kezelik, a komolyzene józan határait újra, meg újra átlépik és közelebb hozzák a zenét azokhoz is, akik amúgy ódzkodnak a nagy koncerttermek, vagy a klasszikusok hangulatától. Előadásaikon humoristákat megszégyenítő színpadi show keretében szólaltatják meg a legismertebb komolyzenei- és popslágereket, miközben a közönség minden alkalommal könnyesre szórakozza magát. Őszintén, hallott már valaki Elvist hibátlanul elsípolni egy lufival?

Filip Jaślar (hegedű), Michał Sikorski (hegedű), Paweł Kowaluk (mélyhegedű) és Bolesław Błaszczyk (cselló) kivétel nélkül rangos Zeneakadémián végzett művészek, akik nem elégedtek meg a klasszikusok hagyományos értelmezéseivel. A MozART Group ki mert lépni a komolyzene szigorú kereteiből és egy világszerte egyedülálló kabarét hozott létre, ahol a zene nem csupán gyönyörködtet, hanem egyben az öröm és a nevetés forrása is.

A négyesfogat legutóbb hatalmas energiát merített a magyar közönség vidámságából, mondhatni akkora energiát, hogy a jövő évet is „kénytelenek” nálunk kezdeni. Száz szónak is egy a vége, ha már hallottad őket játszani, akkor azért, ha pedig még nem, akkor meg azért kell ott lenned 2018. január 6-án Pécsett a Kodály Központban, 7-én pedig Budapesten a Kongresszus Központban!

További információt a www.mozartgroup.hu oldalon találsz!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page