top of page

Óbudai Nyár – Több mint 250 program 20 helyszínen

Tizenkilencedik alkalommal rendezi meg Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a legszínesebb nyári fesztivált, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakozást nyújt, a gyermekprogramoktól a koncerteken, kiállításokon, színházi- és operaelőadásokon át a különleges, nemzetközi hírű újcirkusz-produkcióig. Az idei reklámfilm is a programokhoz hasonlóan izgalmas!

Nyári koncertkavalkád, újcirkusz

Az Óbudai Nyár kezdetét júniusban az Óbudai Danubia Zenekar Fő téri koncertje jelzi, de Hámori Máté és az ÓDZ többször is fellép: klasszikus zenei nyitókoncertjük után második műsorukban a filmek és tv sorozatok zenéi kapják a főszerepet, felcsendülnek a Game of Thrones és a Karib tenger kalózainak ismerős és kedvelt dallamai. Retro rajongóknak és filmzeneőrülteknek kötelező program!

Az ingyenes koncertek sorát Jamie Winchester és Hrutka Róbert folytatja, akik a Mendelssohn Kamarazenekarral karöltve ismét színpadra állítják ’Wood & Strings’ című, különleges hangulatú előadásukat.

A változatos programokat gazdagítja a ’Like A Rolling Stone’ című produkció is: a BONUS TRACK zenekar olyan neves művészekkel kiegészülve, mint Ónodi Eszter, Trokán Anna, Trokán Nóra, Simon, Kornél, Törőcsik Franciska, és Sztarenki Dóra, Bob Dylantől kezdve Jimmi Hendrixen és a Beatlesen keresztül Lenny Kravitzig végigkalauzolja a közönséget az elmúlt 50 év poptörténelmén.

Javában tombol majd a nyár, amikor Orosz Zoltán harmonikaművész és barátai örömzenét hoz a Fő térre. Francia sanzon, orosz cigánydal, argentin tangó, a Balkán páratlan ritmikai világa, világzene, jazz, filmzene és magyar népdal – megannyi zenei stílus egy koncerten, a magyar zenei élet kiemelkedő előadóinak fergeteges előadásában.

Az örömzene mellett a ’Soul szerelmesei’ című Aretha Franklin emlékkoncerten a soul műfajának legismertebb dalai csendülnek majd fel.

Igazi nemzetközi sztárok is érkeznek Óbudára. Két évtizednyi, a világot Sydney-től San Franciscón és Berlinen át egészen Pekingig átívelő, fergeteges koncertsorozattal a háta mögött jön a francia Paris Combo is, emellett a Fő tér színpadán köszönthetjük a német Quadro Nuevo akusztikus quartetet, akik zenéjükkel „Európa válaszát adják az argentin tangóra”.

A Fő tér egyik legpatinásabb helyszínén, a Zichy udvarban lép fel a nemzetközi hírnevű, de alapítóját tekintve óbudai gyökerű Recirquel-Újcirkusz Társulat. A Müpa és a társulat közös produkciójában lenyűgöző artisták, táncosok és zenészek keltik életre a korszak dekadens és fülledt erotikájú világát, felidézve a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét.

Részletes program: www.obudainyar.hu Érdekességek, információk fotógalériák: facebook.com/obudainyar.hu

Fesztivál a fesztiválban, megragadó helyszínek

A júniust záró Óbudai búcsú szintén különleges program. A „Kirschen Kiritog” (Cseresznyés búcsú), mintegy háromszáz éves múltra tekint vissza: eredetileg a Szent Péter és Pál Főplébánia-templom védőszentjeinek búcsúja volt, és a főplébánia-templom körül tartották. Az idei búcsú díszvendége Pilisvörösvár, fellépői pedig Szandi, és a gyermekkoncertjei miatt is népszerű Szalóki Ági.

Az Óbudai Nyár további helyszíne még a budapestiek körében népszerű Kobuci Kert, amely otthont ad a VII. Blues Fesztiválnak. Ez mára a műfaj talán legfontosabb fővárosi ünnepévé nőtte ki magát, az eseménynek is köszönhető, hogy a kelet-európai blues ma nemcsak egy tradicionális műfaj, hanem eleven, kortárs művészi erő is.

A Fő téri helyszínek mellett Kaszásdűlő is várja az érdeklődőket. Klasszikusok újragondolva – ez a mottója a Pethe Ferenc téren a kifejezetten ide készült színházi előadásnak. Dicső Dániel rendező William Shakespeare Tévedések vígjátéka című művét állítja a rögtönzött színpadra.

Az Óbudai Társaskör kertje a sok kiváló zenei program mellett egy új bemutatónak ad otthont, Fesztbaum Béla rendezésében a ’Café Mennyország’ című régi pesti kabaré kerül előadásra. Az Aquincumi Múzeum romkerti színpadán pedig Friedrich Dürrenmatt A nagy Romulus című darabját láthatják az érdeklődők Papp Dániel rendezésében.

A változatos helyszínek sorát gazdagítja többek között az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont különleges atmoszférájú belső udvara is.

Parádés nyárzárás

A Fő téri programok július végéig tartanak, azonban augusztus nyárzáró hónapjában is bőven lesz még szórakozási lehetőség az Óbudai nyár keretein belül. Az Óbudai Társaskör, a múzeumok, a kerületi kulturális intézmények megannyi programot ajánlanak erre a hónapra is. Az Esernyős terasza minden héten szeretettel várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Az Óbudai Nyár záró rendezvénye a Hékás Békás, a Csobánka téren egész napos programokkal várják a családokat, este a KFT koncertje zárja a nyarat.

A június 14-től augusztus 31-ig tartó eseményen a helyszínek sokasága és a programok változatossága olyan lüktető nyári atmoszférával egészül ki, amely bárki számára felüdülés egy forró nyári estén.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page