top of page

9 tipp arra, hogyan éreztesd a pároddal a hiányodat


A szerelem kezdetén hajlamosak vagyunk szinte összeolvadni a társunkkal, minden lélegzetvételt meg akarunk osztani, ami viszont hosszú távon nem vezet jóra. Ha túlságosan is a másikra építjük az életünk, saját énünk egyre kevésbé lesz jelen. Jobb elkerülni ezeket a helyzeteket, és néha saját magunkra is koncentrálni, és megtalálni a módját, hogy a párunk a külön töltött időszakokban is érezze a hiányunkat. Összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan érdemes a vágyat hosszú távon is fenntartani.

1. Légy önálló

Nincs is annál idegesítőbb, ha a párunk folyton a nyomunkban lohol, és nincs egy szabad gondolatunk sem, mert a másik azt is igényli. Ebből a nézőpontból kiindulva, jobb ha megtartjuk az önállóságunkat, a véleményünket és tudunk döntést hozni egyedül is, mérlegelve esetleg a társunk véleményét is.

2. Ne írj túl sok üzenetet

Elsőre egy kétségbeesett nő jut eszünkbe, akik vadul pötyögi az üzenetet a telefonjába, mert a pasija nem válaszolt már kerek 10 perce. Sajnos az egyre bővülő mobilinternet szolgáltatás elérhetővé tette 0-24 online jelenlétet. Ez nem azt jelenti, hogy az üzenetekre egyből van lehetőség válaszolni. Hagyjunk a másiknak is teret, és türelemmel várjuk ki a választ!

3. Éld az életed

Több kutatás szerint is érdemes az együtt élő pároknak néha külön tölteni egy-egy estét, akár a barátaikkal, vagy egy külön hobbival, hogyan ne kopjon el az élmények megosztása. Ha még nem él együtt a pár, akkor is érdemes a mindennapi találkozókat ritkítani, hiszen egy kis távolság kicsit felszítja a tüzet.

4. Ne kérd számon

Napjainkban egyre nagyobb mértékben éljük életünk a közösségi médián keresztül. Ez részben eltünteti a fizikai határokat, és könnyebb kapcsolatot tartani távol élő barátokkal, családtagokkal, ugyanakkor ha rosszul mérjük fel a helyzeteket átfordulhat tapadásba. Lehetőleg ne kövessük nyomon a párunk social media életét, mert ez előbb utóbb kiderül, és a másik mindent fog érezni, csak a hiányunkat nem.

5. Adj magadra

Sokan belesüppednek az egyhangú nyugalomba a párkapcsolatuk során, és ennek legjellemzőbb megnyilvánulása, hogy kicsit elhanyagoljuk a külsőnket. Persze nem kell mindig bálkirálynőnek öltözni, de ha mindig adunk magunkra, a párunknak is ez a kép fog beugrani rólunk, és jobban fogja hiányolni az igényes küllemet, mint az elhanyagoltat.

6. Apró meglepetések

Ha esetleg külön kell töltenetek huzamosabb időt ilyenkor is érdemes a szeretetet kinyilvánítani. Ennek egyik legkedvesebb módja, ha megleped a párod valami aprósággal, hogy a külön töltött idő alatt is tudja, hogy gondolsz rá, és ettől még jobban fogja várni majd az újra találkozást.

7. Mindig újulj meg

A megszokottságból adódó tunyulásról már volt szó, de a testi mellett a lelki megújulás is fontos része a párkapcsolatnak. Mert miből is fakad a hiányérzet? Az hogy vágyunk egy személyre, akinek nem csak a teste, de a lelke is állandóan vonz minket. Az újdonság nem jelenti azt, hogy egy másik emberrel szeretnénk ezt megélni, lehet ez ugyanaz a személy, csak felvett egy új vonzó szokást, amitől a másik érdeklődése ezáltal a vágy is feléled.

8. Ne légy hisztikirálynő

Nincs is annál kiábrándítóbb, mint mikor a kedvesünknek előjön a kevésbé türelmes és megértő oldala, azaz a hisztikirálynő. És most nem csak a hölgyekre gondolunk, bizony férfiaknál is eljön az a pont, amikor nem hagynak szó nélkül dolgokat. Bár tudom, hogy inkább olaj a tűzre a „Nyugodj le!” tanács, de ha sűrűn fordul elő, hogy a nem tetszésünket fejezzük ki egy dolog miatt, a párunk egy idő után biztos fogja hiányolni a közösen eltöltött időt.

9. Légy a lelki társa

Fontos, hogy meglegyen a közös hangnem, hiszen e nélkül hosszú távon sem fog működni a kapcsolat. Ha megtapasztalja a párunk, hogy mennyit adhatunk neki lelkileg, biztos, hogy sokkal jobban megérzi majd a hiányunk a külön töltött órákban és napokban.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page