top of page

Android a PC-re

Bevezetés

Telepítettünk egy egyszerű telepítőt az Android-x86 telepítéséhez merevlemezre. A támogatott fájlrendszerek:

ext3 ext2 ntfs FAT32 Telepítheti az Android-x86 rendszert egy NTFS fájlrendszerre, hogy együtt létezzen a Windows rendszeren. Lásd a Speciális részt a részletekért.

Lépésről lépésre

Írja az iso képet cdrom-ra, vagy hozzon létre egy indítható USB-lemezt (ajánlott). Lásd a Speciális részt a részletekért. Az Android-x86 telepítő CD-ről / USB-ről történő indításkor válassza ki az "Android telepítése merevlemezre" elemet, az alábbiak szerint

A rendszerindítás másodpercekor megjelenik egy partíciókiválasztási párbeszédablak. Kiválaszthat egy létező partíciót az Android-x86 telepítéséhez, vagy létrehozhatja vagy módosíthatja a partíciókat a "Partíciók létrehozása / módosítása" lehetőség kiválasztásával. Fontos megjegyezni, hogy telepítheti az Android-x86-at egy külső lemezre, például USB-meghajtóra. Ha a célmeghajtót nem jeleníti meg, próbálja meg a "Felismerés eszközök" lehetőséget.

Az Android-x86 együtt létezhet más operációs rendszerrel vagy adatokkal a kiválasztott partícióban. Ha a partíció formázása megtörtént, a meglévő adatok megőrzéséhez válassza a "Ne formázza" lehetőséget. Ellenkező esetben válassza ki a fájlrendszer típusát formázáshoz. Vegye figyelembe, hogy a kiválasztott típusnak meg kell egyeznie a partícióazonosítóval, vagy a rendszertöltő nem indul el.

Szintén vegye figyelembe, ha úgy dönt, hogy a fat32 formátumot formázza, figyelmeztetés jelenik meg arról, hogy az android nem tud adatokat menteni a fat32-re. Még mindig folytathatja a telepítést, de a telepített Android rendszer úgy fog működni, mint egy élő cd rendszer. Vagyis az összes adat elveszik a kikapcsolás után. Ezért nem javasoljuk az Android-x86 telepítését a fat32 partícióra. A következő kérdés az, hogy telepítenék-e a Grub boot betöltőt. Általában meg kell adnod a yes-t, hacsak nem szeretnéd automatikusan telepíteni a boot betöltőt. Ne feledje, hogy a telepítő csak az Android-x86 rendszerindító elemeit hozza létre. Ha más operációs rendszereket kíván indítani, az elemet manuálisan kell hozzáadnia a /grub/menu.lst fájlhoz. Lásd a Speciális részt ennek végrehajtásához.

Ha szerencsés vagy, a telepítés megkezdődik, és megjelenik a folyamatjelző.

Ha látja ezt a képernyőt, a telepítés befejeződött. Gratulálok! Most közvetlenül futtathatja az Andrond-x86-at, vagy újraindíthatja és futtathatja.

Haladó

Hogyan hozhat létre indítható USB-stick az Android-x86-hoz?

Használja az USB képet Töltse le a tömörített USB-képet, csomagolja ki és tegye le az USB pendrive-ra. Linux-gépen a parancsot használhatja # zcat android-x86-1.6-r2_usb.img.gz | dd = / dev / sdc ahol a / dev / sdc a cél USB lemez eszköz neve. Bizonyos hibás BIOS azonban nem sikerül ilyen USB-lemezt indítani. Hozzon létre egy bootolható USB-t az iso segítségével Vannak olyan nyílt forráskódú eszközök, amelyek az iso-t egy bootolható USB lemezre konvertálhatják Linux Live USB Creator (LiLi) - hivatalosan támogatja az Android-x86-ot UNetbootin - lásd a demo videót.

Multi-boot

Más operációs rendszerek indításához fel kell tüntetni a /grub/menu.lst fájlokat. Például a Windows indításához adjuk hozzá a következőket:

cím Windows rootnoverify (hd0,0) láncszállító +1 Ez azt feltételezi, hogy a Windows telepítve van az első merevlemez első partíciójára. Vagy a rootnoverify-t a megfelelő értékre kell változtatnia. A részleteket lásd a Grub kézikönyvben.

Frissítve (2010-10): A froyo-x86-tól, ha NTFS partíció van a telepített lemezen, a telepítő megkérdezi, hogy kíván-e létrehozni egy Windows rendszerindító elemet, az alábbiak szerint

Issues

VMware

Meg kell változtatnia a virtuális lemez típusát IDE-ként, mert a VMware alapértelmezett típusa SCSI, és az Android-x86 rendszermag nincs konfigurálva az SCSI támogatására. A következő lépéseket teheti: Virtuális gép létrehozása. A virtuális gép beállításainak szerkesztése a létrehozott virtuális gép után. Válassza ki a merevlemezt, és távolítsa el. Adjon hozzá egy merevlemezt egy új virtuális lemez létrehozásához, majd az IDE-t virtuális lemeztípusként választhatja ki. Ha befejezte, akkor telepítheti az android-x86 rendszert.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page