top of page

Nem is tudjuk megszámlálni, hogy hányszor hallottuk már, hogy ilyen-olyan “Tesla-verő” autó érkezik

Az Audi

megnyitotta a norvég piacon az e-tron quattro várólistáját, amelyre 20 000 norvég korona befizetésével lehet feliratkozni. A tisztán elektromos hajtású autó már a 2018-as modellévben megérkezik, és a gyár ígérete szerint nem nagyon fog különbözni a 2015-ben bemutatott e-tron quattro koncepciótól.

Így már elmondható, hogy ha nem is “Tesla-verő”, de végre valódi konkurencia jelenik meg hamarosan a prémium szegmensben. Ha az autó hozza a legendás Audi minőséget, és a gyártó hatalmas tapasztalatát (és miért ne tenné?), akkor elsőként ebben a szegmensben valódi versenyről beszélhetünk, ami nyilván nagyon jót tesz a piac egészének. De mit várhatunk a pénzünkért, ha az Audira szavazunk?

Mindenekelőtt természetesen kifinomult négykerékhajtást, amit az Audi is a Teslához hasonlóan várhatóan két motorral old meg. A hatótávra sem lesz panaszunk, bár a gyár a NEDC ciklust szereti megadni, így 500km fölötti hatótávot is elbír a papír, a 95kWh-s akkumulátorral szerelt újdonság várhatóan valós körülmények között is bőven 400 km fölötti hatótávval büszkélkedhet majd.

Az e-tron quattro mérete valahol a Q5 és a Q7 között lesz majd, azaz még nem kezelhetetlen batár, de már tekintélyes méretű autót vásárolhatunk hamarosan.

Az újdonság végleges áráról, teljesítményéről, felszereltségi opcióiról, a fedélzeti töltő teljesítményéről sajnos még a várólista megnyitása ellenére sem árult el részleteket a gyártó.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page