top of page

Február 20. – Rihanna B’day!


1988. február 20-án ünnepli születésnapját a fiatal kora ellenére komoly rekordokat döntögető szupersztár énekesnő, divatdiktátor, a barbadosi születésű Robyn Rihanna Fenty, azaz Rihanna, aki 2007-ben olyan No.1 dalt hozott össze Jay-Z-vel, amely világszerte listavezető lett a chartokon. Az “Umbrella” a 21. század leghosszabban futó No.1 dala lett az Egyesült Királyságban. És van itt még más is.

Rihanna eddig összesen 14 dallal vezette az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistát, amely attrakciójával 3. helyen áll az örök ranglistán, hiszen egyedül Mariah Carey és a Beatles előzi meg őt. A toplistás, sőt No.1 slágerei a következők: SOS, Umbrella, Take A Bow, Disturbia, Live Your Life, Rude Boy, Love The Way You Lie, Only Girl (In the World), What’s My Name?, S&M, We Found Love, Diamonds, The Monster, Work.

Rihanna a legfiatalabb előadó a zenetörténelemben, akinek sikerült elérnie ezt a számot. Életkora ellenére a karrierje kezdete óta eddig több mint 200 millió lemezt adott már el, ezzel minden idők egyik legjobb lemez és dal eladási mutatóival rendelkező zenei előadója. Elismerései között több Guinness-rekord és életműdíj is szerepel. A Billboardtöbbször is az év női előadójának választotta már, míg a Forbes és a Time magazin minden évben beválasztja a legbefolyásosabb és a legnagyobb jövedelmet, illetve bevételt elért sztárok közé. Mindezek mellett korunk egyik legdíjazottabb zenei előadója, 200-nál is több elismeréssel.

Vajon mit mondhatunk majd el róla 30 év múlva? Reméljük, hogy újabb rekord sikereket! Boldog szülinapot, Riri!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page